Omfattende og kostbart vedlikeholdsarbeid på maskinparken i høst – nå kan du også følge med på temperaturen på Torsætra

På den eldste maskinen til Totenåsløyper (Paana 2007) har våre eminente løypesjåfører skiftet beltene nå i høst. Folkens, den jobben tok over 150 dugnadstimer og prisen på belter, skruver og tilbehør beløper seg til kr. 140.000,-. Ikke mindre enn ca. 700 skruver måtte fjernes og senere skruves på igjen. Det var en svært krevende jobb – gjort helt gratis av sjåførene.

I tillegg måtte hjullager overhalles i Larvik, pris kr. 22.000,-. Det betyr at Panna i høst med alt vedlikehold har kostet løypeselskapet over kr.170.000,-. Det koster å kjøre opp skiløyper…..

Nå venter olje, filterskift og nødvendig vedlikehold før sesongen starter.

Cinderella forbrenningstoalett sponset og montert. Det har tidligere ikke vært mulig å gå på wc i garasjen for sjåførene. Totenåsløyper tok kontakt med Cinderella og forklarte at det ikke var optimalt. Cinderella var enig og mektig imponert over den jobben løypeselskapet utfører og ville svært gjerne sponse Totenåsløyper med et forbrenningstoalett. Det måtte da snekres og innredes et rom for wc. Den jobben og jobben med å montere toalettet har løypesjåførene gjort i høst. Verdien av gaven er på kr. 36.000,-. Så nå er det mulig å “kable” i garasjen…..

Totenåsløyper har mottatt mange henvendelser / ønsker fra skifolket om å kunne se hvor mange grader det er på Torsætra. Løypeselskapet har derfor kjøpt inn digital gradestokk og montert den på løypegarasjen. Ved å klikke på bildet av kafeen på Torsætra på åpningssiden kommer du inn på den digitale gradestokken – levert av Netatmo. Nå kan skifolket se temperaturen både på Rausteinshytta og på Torsætra.

Vi i Totenåsløyper vil benytte anledningen til å takke alle dere som støtter oss. Det koster å kjøre opp skiløyper og utstyret som brukes er også kostbart å anskaffe og dyrt å drifte. Uten deres gavmildhet ville det ikke ha vært så fine løyper på Totenåsen – så tusen, tusen takk skal dere ha. For all del – dere som fortsatt har støttegiroen liggende i avisbunken håper vi at du vil ta den fram og taste inn kontonummeret til Totenåsløyper eller Vippse oss på 77 261. Dugnadsgjengen i Totenåsløyper ønsker deg en fin høst. Husk at vakre Totenåsen også på høsten er et fantastisk rekreasjonsområde og et sted som det er raskt å lade batteriene, hvis det trengs. Etter åsturen anbefaler vi at du tar en tur innom Ingunn og Frode på Torsætra. Der finner du Østlandets beste spisested !!!

Løypekjører Rune Skjelstad tok dette bildet Langfredag morgen.
Som du ser – fortsatt supre skiforhold
Løypekjører Asbjørn Stangstuen delt dette bildet med dere fra Rausteinshytta Skjærtorsdag morgen. God påske!
Fremdeles nesten meter’n på myrene rundt Rausteinshytta.
Løypesjåfør Rune Skjelstad i det han ankom Rausteinshytta kl 09 på morgenen sist søndag. Da hadde han kjørt siden kl 03 på natta for at dere skulle ha perfekte skiforhold søndag – og perfekte skispor ble det!

Visste du at Totenåsløyper har gjort utbedringer på løypa ved Brennsætra for om lag kr. 38.000,- høsten 2018……for at du skal få bedre spor å gå i.

Visste du at Totenåsløyper også har gjort utbedringer i Hersjø / Øyungsrunden for ca kr. 13.000,- i 2018 ….. for at du skal få en bedre skiopplevelse.

Er ikke dette noe å tenke på når du betaler den årlige giroen eller tenker på å støtte løypeselskapet ved å kjøpe aksjebrev ?

Ikke sikkert du vet det, men Totenåsløyper sine løypekjørere kjører gratis dag og natt for å gi dere de beste skiforhold. Kunne du hjulpet oss med å skaffe flere grasrotgivere? Gå inn på Norsk Tipping og velg å gi din grasrotandel til Totenåsløyper. 7% av din innsats vil da gå til Totenåsløyper uten at det går ut over innsats, premie eller vinnersjanse. Takk til alle dere som vipser oss på 77261. Uten deres bidrag ville det ikke vært skispor!    Alle bidrag går uavkortet til drift! Vi kjører gratis. Hilsen dugnadsgjengen i Totenåsløyper.

Hei ! Vi trenger grasrotgivere. Kan du hjelpe oss?

Totenåsløyper mottar noen klager på at hundeeiere bør bli flinkere til å lære hunden til å gå utenfor og helst til høyre for sporet. Det er hundeeiere som går i nykjørte spor (før de får satt seg) med hunden gående midt i skisporet. Det er unødvendlig. Så kjære hundeeiere – tenk litt over dette neste gang du er ute på tur.

Fredag 15.2. ble den nye løypemaskin Pisten Bully 100 levert på Torsætra. Vi benytter anledningen til å sende ALLE som har bidratt økonomisk en kjempestor TAKK!  Takk også til Østre Toten kommune, lokale bedrifter, Totens Sparebank, Gjensidigestiftelsen og Sparebankstiftelsen DNB. Uten støtte fra dere ville ikke det vært mulig å ha de skimuligheter som nå finnes på Totenåsen. For oss i Totenåsløyper som holder på med sporkjøring som en hobby, og uten noen form for godtgjørelse, er det en stor dag å endelig ha den nye maskinen klar til bruk.