Flotte skiforhold og vinterferie.

Nykjørte løyper og strålende skiforhold på Totenåsen søndag. Det kan være litt is enkelte steder, så de beste skiforhold er fra Oksbakken mot Rausteinshytta.

Rausteinshytta søndag ! Husk at hytta er åpen hver dag i vinterferien fra kl 11-15.

Det er noen områder i Hersjørunden vi ikke lenger kan kjøre med tung maskin, så vi har ikke kjørt selve Hersjørunden. Vi har imidlertid kjørt hele Arneputtveien, og fra Arneputtveien langs Hommelsjøen, Hersjøen og til Steinsjøen.

Herlige skiforhold ved Sisselrotkampen!

Vi kjørte med scooter til Ospekollen på lørdag. Maskinen har kjørt til Brennsætra, men kan ikke kjøre videre mot Ospekollen på grunn av for lite snø.

Løypa til Ospekollen ble kjørt med scooter lørdag.

Fredag kveld ble sporet kjørt fra Lensbygda og til Vesterås. Det er bare is på jordet fra Lensbygdaplassen, men vi har kjørt fra skogkanten ovenfor plassen og mot Laupend/Vesterås. Det er ikke bra skiforhold før Skjellgarden, men mulig å gå der.

Vi kjører skiløyper på dugnad. Håper du også bidrar?

PS; Håper den nye gradestokken på Torsætra, som vises her på siden, oppleves nyttig for deg.

Noen steder er det dessverre blitt for lite snø. Dette gjelder Gransmarka, og til Ospekollen. Vi har stengt av løypa mellom Oksbakken og Skjellgarden (Lensbygda) grunnet at bekken fra Søntebysætervannet har gravd av løypa. Skal man fra Oksbakken i retning Lensbygda anbefales å gå om Sisselrotkampen.

Snødybden på 800 meter er nesten 1 meter!

For 3 uker siden falt den ene tråkkemaskinen gjennom løypa i Hemningsdalen. Med mildvær og vannføring under snøen så kan desverre dette skje, og dette er grunnen til at vi av og til reserverer oss fra å kjøre i myrområder. Vi fikk opp igjen maskinen og alt gikk bra, men dette gir oss en påminelse om at vi må tenke sikkerhet før vi kjører. Håper på forståelse for våre vurderinger omkring slik risiko, og at det derfor kan være løyper som ved noen anledninger ikke kjøres.

Tusen takk til alle som har Vippset oss på 77261. Det hjelper på dugnadslysten å se at dere setter pris på arbeidet som gjøres.

Maskinen falt ned i et myrhull, men ble berget av “oksen og dugnadsgjengen”.

Til dere som går fra Ospekollen. Vi har besluttet å drenere dette vanskelige området ved Brennsætra til sommeren for å unngå samme problem neste vinter. Vi i Totenåsløyper gjør så godt vi kan på dugnad, for å få best mulig skiforhold på Totenåsen!

Husk at våre løypesjøfører stiller opp og kjører gratis for at dere skal ha de aller beste skimuligheter på Totenåsen. Totenåsløyper trenger sårt støtte til dette arbeide så om du skulle føle for å gi en gave, så er vårt Vipps nr 77261. Vi ønsker oss også flere gratsotgivere. Gå inn på Norsk Tipping og velg å gi din grasrotandel til Totenåsløyper. Da vil 7% av din innsats gå til enda bedre skispor på Totenåsen.