Visste du at vi utfører mer dugnad på sommeren enn på vinteren?

Det har i løpet av sommer og høst blitt utført nærmere 1000 timer dugnad i Totenåsløyper! Dette er mer enn driftstiden på våre 3 maskiner til sammen i løpet av en vintersesong!

Vi lurer jo av og til på om noen synes vi maser utidig på støtte til driften av Totenåsløyper. Grunnen er at hele driften av løypeselskapet er basert på støtten vi mottar, og uten denne hadde det ikke blitt skispor! All kjøring av skispor, og mer enn et årsverk i annen vedlikeholdsarbeide, utføres helt gratis og på dugnad. Vi håper derfor at du som skiløper setter pris på dette arbeidet og bidrar med det du har mulighet til. For eksempel er gratrotandelen som gis Totenåsløyper et meget viktig bidrag til driften. Kanskje du i julen kan hjelpe oss å skaffe noen nye grasrotgivere? Det koster ingen ting verken for deg eller giver, men gir Totenåsløyper 7% av innsatsen!

Vi synes dere som bidrar også fortjener å høre litt om hva pengene brukes til. Videre følger litt informasjon om vedlikeholdskostnadene til løypeselskapet høsten 2019.

Ny dieseltank etter gave fra vår gode støttespiller og samarbeidspartner – Totens Sparebank – ved gaveutdelingen tidligere i år fikk Totenåsløyper kr.15.000,- til innkjøp av ny dieseltank på Torsætra. Nå har løypeselskapet en 3 500 liters godkjent tank. Tanken med montering og installasjon har kostet kr. 40.000,-.

På den eldste maskinen til Totenåsløyper (Paana 2007) har våre eminente løypesjåfører skiftet beltene i høst. Folkens, den jobben tok over 150 dugnadstimer og prisen på belter, skruver og tilbehør beløper seg til kr. 140.000,-. Ikke mindre enn ca. 700 skruver måtte fjernes og senere skruves på igjen. Det var en svært krevende jobb – gjort helt gratis av sjåførene. I tillegg måtte hjullagrene overhalles i Larvik, pris ca kr. 40.000,-, samt at det er utført service på maskinen. Dette betyr at Panna i høst med alt vedlikehold har kostet løypeselskapet nærmere 190.000,- kroner. Det koster å kjøre opp skiløyper!

Cinderella forbrenningstoalett sponset og montert. Det har tidligere ikke vært toalett i garasjen for sjåførene. Totenåsløyper tok kontakt med Cinderella og forklarte at dette ikke var optimalt. Cinderella var enig og mektig imponert over den jobben løypeselskapet utfører og ville svært gjerne sponse Totenåsløyper med et forbrenningstoalett. Det måtte da snekres og innredes et rom for wc, samt montere opp forbrenningstoalett – alt selvfølgelig på dugnad! Verdien av gaven er på kr. 36.000,-.

Totenåsløyper har mottatt mange henvendelser / ønsker fra skifolket om å kunne se temperaturen i lufta på Torsætra. Løypeselskapet har derfor kjøpt inn digital gradestokk og montert den på løypegarasjen. Ved å klikke på bildet av kafeen på Torsætra på åpningssiden kommer du inn på den digitale gradestokken – levert av Netatmo. Nå kan skifolket se temperaturen både på Rausteinshytta og på Torsætra.

I løpet av høsten har løypesjåførene delvis konstruert og montert sporfres på den store løypemaskinen (400). Det har vært en jobb som har krevd mange dugnadstimer. Sporfresen vil gjøre at det nå vil gå mindre diesel. Før har fresekabben på 5 meters bredde gått tungt å drifte framover. Nå vil sporene bli superfine og skøytedelen vil heller ikke bli så verst. Kostnadene ved montering har beløpt seg til i overkant av kr. 110.000,-.

Løypesjåfør Rune Skjelstad i det han ankommer Rausteinshytta. I dette tilfellet hadde han kjørt siden kl 03 på natta for at dere skulle ha perfekte skiforhold en søndags morgen – og perfekte skispor ble det!

Ikke sikkert du vet det, men Totenåsløyper sine løypekjørere kjører gratis dag og natt for å gi dere de beste skiforhold. Kunne du hjulpet oss med å skaffe flere grasrotgivere? Gå inn på Norsk Tipping og velg å gi din grasrotandel til Totenåsløyper. 7% av din innsats vil da gå til Totenåsløyper uten at det går ut over innsats, premie eller vinnersjanse.

Takk til alle dere som vippser oss på 77261. Uten deres bidrag ville det ikke vært skispor!    Alle bidrag går uavkortet til drift! Vi kjører gratis. Hilsen dugnadsgjengen i Totenåsløyper.

Hei ! Vi trenger grasrotgivere. Kan du hjelpe oss?