Tilbake til Turbeskrivelser

Oksbakken – Tjuvåsen – Rausteinshytta

Løypelengde: 6,8 km


Fra Oksbakken går du Hongsætervegen ca 500 og tar til høyre i første løypekryss. Derfra går du sydover i retning mot Tjuvåstjernet 701 m.o.h. som ligger på din venstre hånd. Du passerer her en setervoll og det er noen hytter i området. Etter at du har gått om lag 2 km er du på ca 725 m.o.h. og løypa har gått i slakt stigende terreng. Herfra er det brattere oppover mot Tjuvåsen som ligger 768 m.o.h. Når du begynner å nærme deg toppen, har du gått snaut 3 km. Her er det en fantastisk flott utsikt over Totenbygdene.

Foto: Christian Meyer

Her er det mange som tar seg en pause og nyter den gode åslufta og de vakre omgivelsene. Mange flotte bilder er tatt her. I svingen ut på flaten når du har rundet Tjuvåskampen ser du et skilt som viser sommersti til toppen (812 m.o.h.) Det er mulig å gå opp her på ski når det er nok, snø. På toppen finner du en siktetavle som beskriver den fantastiske utsikten.

Herfra har du ca 1,5 km i lett terreng og med ufarlige utforkjøringer før du kommer inn på Hemningsmyra.

Der møter løypa som kommer opp fra Annfinnsætra og Sisselrotkampen. Rett før har du også rundet på sydsiden av Abbortjernet. Nå har du tilbakelagt ca 4,9 km i en løype som er meget godt likt av skifolket.

Løypebeskrivelse herfra: Se Torsætra – Rausteinshytta.

Foto: Nils Harald Staff