Stor dag for Totenåsløyper

Harald Udnæseth ble i dag tildelt utmerkelsen årets ildsjel av Østre Toten kommune. Prisen deles ut til en initiativrik person, som med sine ideer og pågangsmot har bedret livskvaliteten for andre.  Utmerkelsen ble tildelt av ordfører Guri Bråthen og leder av kultur-, bygde- og næringsutvalget Tom Svellet.   Prisen innebærer at ildsjelen tildeles kr. 10.000.-  for innsatsen.   Udnæseth takket for prisen med å fortelle varmt om dugnadsinnsats blant løypekjørere og andre frivillige, og avsluttet med å fortelle at han hadde besluttet å gi pengene i sin helhet til Østre Toten Skilag og Totenåsløyper.

Under tildelingen ga ordføreren ordet til Hans Seierstad, som overrasket med å tildele Totenåsløyper en sjekk pålydende kr. 400.000.- fra Gjensidigestiftelsen til støtte for kjøp av ny løypemaskin. Stort større kan ikke dagen bli for oss som elsker å gå på ski, og som setter umåtelig stor pris på skiløypene på Totenåsen. Vi begynte i vinter å snakke om at den eldste løypemaskinen burde vært skiftet ut, men det virket uoverkommelig å skaffe over 2 millioner kroner til innkjøp av ny maskin, sier Harald Udnæseth. Etter å ha begynt å jobbe med dette, har vi nå fått kr. 250.000.-  av Toten Sparebank, i går fikk vi 300.000.- av Sparebankstiftelsen DNB, og i dag 400.000 av Gjensidigestiftelsen.  Dette har vært en helt fantastisk uke for Totenåsløyper, sier Harald Udnæseth, som i sin iver glemmer å ta med at han selv ga kr. 5000.- av sin ildsjelpris til Totenåsløyper.  Vi er nå snart halvveis i finansieringen av ny maskin, og det blir nå utrolig viktig å få på plass den siste millionen av finansieringen til ny maskin.  Vi håper noen der ute kan hjelpe oss, avslutter Udnæseth.

På vegne av alle skiglade i Totenregionen så gratulerer vi leder av Totenåsløyper Harald Udnæseth med ildsjelprisen, og takker både for penger og for de mange tusen dugnadstimene du har nedlagt for oss.  Du er virkelig en ildsjel !