Nykjørte skispor på Totenåsen. Søndag kan du få se nærmere på våre maskiner på Rausteinshytta.

Vi kjørte de fleste løyper i natt, og det er nå flotte skiforhold fra Lensbygda, Oksbakken, Sisselrotkampen, Torsætra, Ospekollen, Øyungen, Hersjøen og Steinsjøen. Vær OBS i nærheten av vei, spesielt mellom Øyungen og Hersjøen, da det er sprutet mye grus inn i skiløypene fra veibrøytinga. I vinterferieukene kjører vi løyper også til Hersjøsætra og inn Stillvatendalen.

Vi synes det er gøy å vise frem vår flotte maskinpark til dere, og på søndag vil vi være på Rausteinshytta i åpningstiden (kl 11-15) med 3 løypemaskiner og scootere. Da vil det være anledning til å få sitte i maskinene, samt få snakke med våre fantastiske løypekjørere. Håper vi sees på søndag !

Toten Troll som drifter Rausteinshytta ønsker å informere om at denne er åpen fra 11-15 i helgene, samt også ukedagene i uke 9.

Fra nattens kjøring !

Vi gjør alt vi kan for at dere skal ha de beste skispor vinteren gjennom. Til dere som ikke har fått giro tilsendt – se bildet under.

Det har vært noen uker med fantastiske skiforhold på Totenåsen.

TUSEN TUSEN TAKK for at dere er med oss på dugnaden!

Visste du at vi bruker ca 70 liter diesel i timen når vi er ute med 3 maskiner? Heldigvis kjører vi uten lønn…

Det er vi som kjører løyper til deg!

Om du skulle møte løypemaskinen, så stopp gjerne opp og hils. Denne gjengen er helt unik. Lille julaften kjørte de løyper, første juledag kjørte de 2 skift, 2. juledag kjørte 2 mann med scooter og ryddet vindfall i løypa over Tjuvåsen, samt at 2 andre utførte en reparasjon på ene maskinen. I tillegg oppdaterer vi hjemmesiden hver dag.

ALT GJØRES PÅ DUGNAD!

Bak fra venstre Alf Christian Nettum, Jøran Gjestrumbakken og Rune Skjelstad. Foran fra venstre Kato Engeli, Bjørn Kihle, Ole Jakop Haugen og Øyvind Skullerud. Johannes Skullerud og Per Øyvind Gjestvang var ikke til stede da bildet ble tatt.

Totenåsløyper drifter ca 16 mil med skiløyper fra Lensbygda til Hurdal. Løypene kjøres av 9 løypekjørere, ved bruk av 3 løypemaskiner og en snøscooter. All løypekjøring utføres på dugnad, og samtlige sjåfører går først på jobb, og bruker deretter de fritiden sin på kjøre skispor til dere. “Denne gjengen er bare helt unik” sier leder og “motor ” i Totenåsløyper Harald Udnæseth. I løpet av året 2020 er det utført ca 3500 dugnadstimer fortsetter ham, de fleste av disse på sommerstid. Det er nok mange som ikke tenker på alt arbeidet som utføres på sommeren i form av rydding av trasèer, grøfting av myr og bekker, vedllikehold av bruer, skilting, og ikke minst vedlikehold av maskiner og garasje.

Selv om vi jobber gratis, så er vi helt avhengig av at dere som brukere setter pris på arbeidet som gjøres. “Heldigvis har vi utrolig mange privatpersoner og bedrifter som støtter oss og gjør dette mulig” sier Harald, og minner om at hver krone som vippses etter en skitur betyr noe. “Da vet vi at dere setter pris på arbeidet” avslutter han.

1. desember er røykvarslerens dag

Det er så mange utrolig snille mennesker som støtter opp om Totenåsløyper og det arbeidet som utføres med skiløyper. En av disse er Jens Georg Sandvik som driver Oppland Brann og Sikkerhetsutstyr AS. På lørdag møtte han opp i garasjen på Torsætra og utførte årlig skifte av batterier i røykvarslerne i garasjen, samt byttet brannslokkere på våre maskiner – helt gratis. 1.desember er dagen for å sjekke slokkeutstyr og bytte batterier. Husk også å hjelpe eldre du kjenner med dette. Ev kan vi anbefale å kontakte Jens Georg om du trenger hjelp til noe rundt brannsikkerhet. Ønsker dere alle en god og trygg adventstid.