Vi har avsluttet løypekjøringen for sesongen.

Løypene er i ferd med å smelte vekk på åsen. Søndag fraktet vi ned kloakktanken på Rausteinshytta for tømming. Tanken og maskin gikk gjennom løypa flere steder, og i Hemningsdalen ble den sittende fast og måtte berges. Heldigvis var tanken tett og det skjedde ingen skade foruten masse dugnadsarbeide. Viser forøvrig til Totens Blad. Løypekjørerne fikk tidenes møkkajobb – Totens Blad

På grunn av mange klager på busker inntil skiløypa i bakkene ved Laupend har vi avholdt flere dugnader her i løpet av påsken. I løpet av sommeren håper vi å kunne fjerne stubber og steiner som har vært til fare for skiløperne her.

Bare 1 person møtte på dugnaden i helga, foruten oss som kjører løypene på dugnad hele vinteren.

Vi håper du setter pris på at det blir kjørt skiløyper ved å støtte oss med grasrotandelen din hos Norsk Tipping. Vi gjør ALT på dugnad!

Rausteinshytta er nå stengt for sesongen og åpner ikke igjen før i august.

Herlige skiforhold ved Laupend i påsken.
Helt fantastiske skiforhold i Hersjørunden i påsken
I slutten av mars hadde vi åpen dag i garasjen og det var stor interesse for å se nærmere på løypemaskinene.

TOTENÅSLØYPER = DUGNAD!

Fantastiske skispor – og fantastisk utsikt til blant annet Synnfjell fra Totenåsen!

Totenåsløyper ønsker seg flere grasrotgivere! Kan du hjelpe?

Kunne du ha skaffet en Gratrotgiver til Totenåsløyper? Grasrotandelen fra Norsk Tipping er hovedinntekten og en forutsetning for de fantastiske skiløypene på Totenåsen. Kunne du ha bidratt til at en person du kjenner gir sin grasrotandel til Totenåsløyper? Hvis du fikser det – så skal vi kjøre løyper!

Det er vi som kjører løyper til deg!

Om du skulle møte løypemaskinen, så stopp gjerne opp og hils. Denne gjengen er helt unik.

ALT GJØRES PÅ DUGNAD!

Bak fra venstre Alf Christian Nettum, Jøran Gjestrumbakken og Rune Skjelstad. Foran fra venstre Kato Engeli, Bjørn Kihle, Ole Jakop Haugen og Øyvind Skullerud. Johannes Skullerud og Per Øyvind Gjestvang var ikke til stede da bildet ble tatt.

Totenåsløyper drifter ca 16 mil med skiløyper fra Lensbygda til Hurdal. Løypene kjøres av 9 løypekjørere, ved bruk av 3 løypemaskiner og en snøscooter. All løypekjøring utføres på dugnad, og samtlige sjåfører går først på jobb, og bruker deretter de fritiden sin på kjøre skispor til dere. «Denne gjengen er bare helt unik» sier leder og «motor » i Totenåsløyper Harald Udnæseth. I løpet av året 2020 er det utført ca 3500 dugnadstimer fortsetter ham, de fleste av disse på sommerstid. Det er nok mange som ikke tenker på alt arbeidet som utføres på sommeren i form av rydding av trasèer, grøfting av myr og bekker, vedllikehold av bruer, skilting, og ikke minst vedlikehold av maskiner og garasje.

Selv om vi jobber gratis, så er vi helt avhengig av at dere som brukere setter pris på arbeidet som gjøres. «Heldigvis har vi utrolig mange privatpersoner og bedrifter som støtter oss og gjør dette mulig» sier Harald, og minner om at hver krone som vippses etter en skitur betyr noe. «Da vet vi at dere setter pris på arbeidet» avslutter han.